recept: Húsos budai kifli, Kifőzde
Húsos budai kifli
(húsos kifli)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1/2 kg rétesliszt,
1/4 kg vaj,
2 dl tej,
3 dkg élesztő,
30 dkg darált sertéstarja,
1 fej vöröshagyma,
1 tojás, só, bors, pirospaprika



Az élesztőt 1 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, melyben előzőleg feloldottunk 1 kávéskanál kristálycukrot, majd lefedve, langymeleg helyen kovásszá érleljük.
Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg vajjal, 1 tk sóval.
A ledarált husit megfuttatjuk a pici zsírban fonnyasztott, apró kockára vágott hagymán, megborsozzuk, meghintjük pirospaprikával és prézli hozzákeverésével itatjuk fel a zsírját. Végül kicsit erősebben sózzuk.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, és minden kockára kb. egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk. A tésztakockák átlós két csücskét egymásra hajtjuk, az elvékonyodó szárakat összenyomva behajlítjuk kifli formára.
A kiflik tetejét megkenjük tojással, majd kelesztés nélkül, meleg sütőben sütjük, kb. 15-20 perc alatt kész.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Forrás: Anyám szakácskönyvéből

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 1999.04.11. Utoljára frissítve: 2010.04.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:29:24 - 0.72)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez